Foto Corsica, natura

Primăvara, 2010
Corsica este o insulă de 8,6 mii km pătraţi situată în Marea Mediterană. Din punct de vedere politic insula aparţine Franţei, dar geografic este mai aproape de Italia. Pe insulă locuiesc 260 mii de corsicani. Ei vorbesc limba corsicană, un fel de italiana stîlcită.


Pădurea se concentrează în mijlocul insulei.
Din cauza climatului mediteranian, cu multe veri uscate, pădurile suferă din cauza incendiilor spontane.

Unele vîrfuri de munţi depăşesc 2500 m.
Drumurile în Corsica pot fi foarte înguste, în special în ariile montane.





Corsica este un paradis pentru botanici. Pe insulă cresc peste 3000 specii de plante, dintre care 80 sunt endemice.



Maquis reprezintă o colecţie naturală de flori şi tufari mediteraneni sălbatici, şi acoperă o suprafaţă de 2 mii km pătraţi. Cel mai potrivit anotimp pentru a te minuna de această bogăţie este primăvara, cînd natura înfloreşte şi în aer domneşte un parfumul îmbătător.




Cunoştinţele mele în ştiinţele naturii nu sunt suficiente pentru a enumăra orice plantă pe care am văzut-o pe Corsica.




Copacul de căpşună. Fructele nu sunt comestibile.


Copacul de avocado. Înainte de a vedea cum creşte avocado, credeam că e o legumă.




Levănţică sălbatică.







Aşa am fost întîmpinaţi la intrarea în Grădina Botanică - o pisică doarme într-in coşn.







Salvie sălbatică.




Maquis este plină de plante aromatice sălbatice. În extraordinara Grădină Botanică, am avut posibilitatea să le privesc îndeaproape. Şi să le admir aroma.




Un alt parc excelent este Parcul Broaştelor Ţistoase. Pacrul are o colecţie de peste 170 de specii adunate din toată lumea. Este un unic chiar şi pentru Europa.






Una din broaştile ţestoasă neobişnuite.





Purcelul. În Corsica, porcul de casă se primblă liber prin păduri, dar şi pe drumuri. Corsicanii au în proprietate făşii de păduri unde cresc porci. Datorită libertăţii de mişcare şi dietei naturale carnea de porc corsican e foarte gustoasă. (I think)





Un dinozaur în piatră.
Copcaul de plută. O specie de stejar.




Transportarea coajei de plută.




5 comentarii:

  1. Beautiful photos! Pare sa fine un loc foarte frumos! V-ati oprit in vreun oras pe Corsica? Cum e marea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Natura Corsicii e intr-adevar frumoasa.In special ca era primavara.Am vizitat capitala Corsicii, Ajaccio. Deoarece insula este muntoasa, accesul la mare e cam dificil, multe stynci.Dar in unelele locuri sunt plaje de nisip.Noi nu ne-am scaldata, caci era inca frig.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte fain, amintiri de neuitat ... Virginia, ce rute mai urmeaza??? Nu te tenteaza africa de ecuator? prin jungla?

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Sergiu :)Prin jungla am fost in Gana si Togo. E foarte cald si umed.Nu ma tenteaza sa merg inca o data.Poate doar daca de mers prin Africa de Est.

    RăspundețiȘtergere
  5. Locuiesc in Corsica, si din intamplare ti-am citit postarile foarte neinspirate?!?!?lol
    In primul rand Corsica nu-i o bucata de pamant in miljocul oceanului sa aiba 8, 6 km patrati, ci are cam 8,680 km²(da stiu ai mancat doua zerouri!), apoi ei nu vorbesc o italiana stalcita,ci pe bune au o limba destul de originala care nu are de a face cu italiana( ca si cum as spune ca tu , o moldoveanca vorbesti rusa, doar pentru ca ai respectivul accent-ups !?) Apoi si mai comic ai scris ca corsicanii detin paduri ca sa creasca porci,si mai mult ii lasa liberi pe strada ca doar asa e la ei???! DAca un om isi tine porcul liber , nu inseamna ca asa e traditia ,si ca toti fac asta.Mai bine scriai de faptul ca, corsicanii vaneaza mistretul-de aia ar fi carnea atat de gistoasa pentru ca mistretul mananca amande, smochine castane,varietatea de care povesteai mai sus!Ar fi fost ceva mai inteligent decat sa imi arati poza cu porcul respectiv.

    RăspundețiȘtergere