Pe timpul grecilor antici, Hierapolis era cunoscut pentru izvoarele sale calde. Necropolis (cimitrul) acestui oras este cel mai mare din Anatolie, cu peste 1200 morminte - dealuri-morminte, sarcofage, tombe din perioada elenica, romana si timpuriu crestina.
Parcand masina, trecem prin necropolis si orasul vechi Hierapolis. Muzeul, amfiteatrul si martiriul lui Filippus decidem sa ne le vizitam. In schimb descindem pe terasele de calcar al Pamukkale, care sunt exact alaturi de Hierapolis. Auzisem ca nu mai este permis de mers pe terase, insa nu e adevarat. Se permite, dar posibil ca temporar, caci inca nu e sezonul turistic si nu sunt prea multi turisti. Ne descaltam, si facem o plimbare deosebita pe terase. Este o senzatie placuta la picoare. Apa pe terase este calda datorita izvoarelor termale.
Dupa o plimbare de jumatate de ora, servim o cafea turceasca cu prajitura si ne indreptam spre bazinul antic cu apa calda. In bazin de asemenea isi incalzesc osisoarele si o grupa de turisti rusi. Temperatura apei e placuta, si se poate de inotat de colo-incoace 70 m. Apa se zice ca are proprietati medicale, dar oricum 10 euro pentru acest bazin antic mi s-a parut prea mult.
In general, ca turist individual vizitarea obiectelor turistice in Turcia este scumpa. Deseori trebuie platita si parcarea si vizita. 5-8 euro pentru bilet de intrare este un pret des intilnit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu