Armenia, foto degustarea divinului



Erevan, toamna,  2010
Excursie la fabrica de divinuri “Ararat”. Una din cele mai profesionale excursii din Armenia.

Aici se păstrează nectarul de aur.Compania "Ararat" este în proprietatea concernului francez "Pernod Ricard". Interesant este că juriştii companiei au obţinut permisiunea de a folosi cuvîntul cognac (коньяк) în rusă. Cea mai mare parte a producţiei se exportă în Rusia.

O excursie excelenta. Interesantă şi utilă. Ghidul, cel mai probabil, povesteşte aceaşi istorie a suta oară. Dar ea povesteşte cu un aşa entuziazm, de parcă prima dată vede o grupă turistică. Într-un cuvânt – un profesional.

Un pano informativ referitor la filialel de producere a companiei.

Mulţi şefi de stat şi personalităţi au fost oaspeţi la fabrică, şi ca cadou au obţinut câte un butoi personalizat de divin. Ei pot să-l deschidă în orice moment.

O stradă din pivniţă este numită în cinstea lui Chales Aznavour.

Butoiul păcii. El va fi deshis doar atunci, când conflictul Nagorno-Karabah va fi rezolvat. Este practic unicul caz, când producătorii de divinuri speră să deschidă un butoi cât mai degrabă.

În aşa monstru se transformă omul, când serveşte prea mult divin. Totul cu măsură, deci.



Desigur, după excursie – degustare. La orele 10 dimineaţa. Ghidul ne linişteşte şi informează că la această vreme timpurie, nasul şi limba sunt optimal receptivi pentru degustare.

În magazinul de firmă am putut cumpăra divinurile companiei. Din păcate, doar dintre cele mai scumpe. Divinurile de trei şi cinci stele totuşi le-am procurat în alte magazine  specilizate din Erevan.







































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu