Foto Egipt

Noiembrie 2010





Egipt - tara civilizatiei. Semnul a fost fotografiat in mijlocul unui orasel prapadit.


Paine cea de toate zilele. In fotografie painea pare umflata. Dar de fapt este o paine plata, un fel de pita. E venita direct din cuptorul rulant, si se racoreste afara. De obicei, lumea cumpara cate 10 bucati de astfel de placintele.

Water buffalo (Bivol de apa???). Iordania depune eforturi sa reintroduca in natura aceasta bestie, iar in Egipt el este folost la orice pas in agricultura.


Albia si delta Nilului este cea mai densa populata regiune a tarii. Si extrem de murdara. Lumea arunca orice fel de gunoi in apa. Pe foto – un pescar pe un morman de gunoi. Nici nu ma inchipui ce peste mai traieste in aceste ape.


Uscatul rufelor. Necatand la gunoiul si praful ce i-i inconjoara, egiptenii arata curat si ingrijit imbracat. Dar, apa de la spalat o arunca in rau desigur.


Fugim de nordul si Nilul aglomerat si extrem de murdar al tarii. Ne indeptam spre pustiu.


Pustiul Alb. O zona protezata de stat datorita frumusetii sale deosebite. Culoarea alba a nisipului se datoreaza muntilor calcarosi din imprejurime. Vantul a transformat numeroasele pietre masive in monumente naturale sur-realiste.


Masina de teren. Alba si ea.


Pustiul Negru. De asemena o zona protejata de stat. Culoarea neagra se datoreaza eroziei pietrelor si muntilor vulcanici.


Acolo jos, se vede masina noastra.


Despre faimoasele piramizi egiptene, caci aceastea sunt principalul export turistic al Egiptului, scriu in curand.

2 comentarii:

  1. Fotografii superbe! Nici nu m-am ghindit ca pustiul poate fi atit de frumos! Dar nu-i ajunge verde si albastru in terenul sau... Riul Nilului e catastrofic!!!!!!!!! Faraonii se invirtesc in mormintele sale in piramizi la neglejenza a poporului sau. Poate la urma urmei egiptenilor le trabuie un faraon-tiran ca sa puna in temnita pe fiecare care arunca gunoi in riu...

    RăspundețiȘtergere
  2. In Egipt locuiesc 80 mil. oameni.Ma inchipui ca e greu sa mentii curatenia cu atyta lume. Cel mai mult gunoi e desigur - plasticul si chimicatele. Restul mai mult, sau mai putin se discompune repede (hyrtia,resturi de mincare etc).

    RăspundețiȘtergere