Cana

Ucraina, vara 2013

Cynd calatorim in grup, vrei nu vrei, cineva din participanti are "norocul" de o pana. 
      De aceasta data s-a intimplat in Ucraina. O mica neatentie din partea soferului ucrainean si poftim - lampile din urma a camperului olandez sunt doar cioburi. Panica si stress din partea ambelor tabere implicate. Chemam politia/militia ucraineana, caci pentru asiguare, trecerea frontierei spre Europa, etc avem nevoie de protocolul accidentului.
     Politia/militia vine peste doua ore. Fac protocolul. Dar pentru stampila si semnatura sefului trebuie sa mergem la birou, ce e la 25 km distanta. Se face tirziu. Culmea ironiei - trebuie sa urmam masina politiei/militiei in masina accidentata! Trebuie, tak trebuie!       
     Ajungem la birou. Din nou intrebari. Initai este "interogat" soferul ucrainean, cel vinovat de accident. Apoi e randul nostru (adica soferul olandez si eu, in calitate de traducator). Intrebari standarte. Raspunsuri standarte. Trecem in camera unde soferii trebie sa treaca testul la alcool. 
     Sora medicala intinde o cana catre soferul olandez, zicand in romaneste mai mult pentru sine "iaca ma fac de rusine acu". Unul din politisti o atentioneaza: "i-a seama, caci doamna asta vorbeste romaneste". Dar e tarziu. Cu toate acestea, eu inca nu inteleg despere ce rusine e vorba. Apoi imi dau seama. Soferiul trebuie sa sufle in cana, apoi cana trece in mana si apoi la nasul sorei medicale, care mirosind in cana trebuie sa constate daca soferul a servit sau nu. Soferul olandez a trecut testul cu brio! 

Daaa, inca o data ma conving ca nu trebie sa calatoresti tare departe ca sa ai prte de aventuri turistice unice. De aceasta data - testul de alcool "cana". 

Aporpo  mai jos vedeti linkul spre video, unde noi mergem in umra masinii politiei/militiei. Atentie la lumina din stanga a masinii ofiterilor - nu ard. Culmea!  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu